KŐSZIKLA

GYÜLEKEZET

DUNAÚJVÁROSbal-galamb.gif

 
MENÜ

Gondolkodtató KÖNYVEK

 

Könyvajánló oldalunkat azért hoztuk létre, hogy a keresztény szellemiségű  könyvek olvasásának megújuló igényében tippeket adjunk. Az alábbi könyvek  mondanivalója, aktuális tartalma kiegészíti Egyházunk tanításait, híd és kapcsolat lehet a gondolkodó emberek között. Az ajánlott könyvek az olvasókat olyan ismeretekkel gyarapíthatják, amelyek segítenek megérteni történelmi összefüggéseket a modern világ veszélyes folyamataiban és segítenek lefordítani Isten "titkait".


John Hagee: VISSZASZÁMLÁLÁS JERUZSÁLEM FÖLÖTT

A nukleáris viharfelhők gyülekeznek Irán és Izrael között. Visszaszámlálás Jeruzsálema felett bestseller szerzője John Hagee bemutatja Irán fenyegetési stratégiáját Izrael felé és az ebből eredő hatást Amerikában.

Megdöbbentő információk a közelgő háborúról: A Pentagon készenléti tervet készítettt a nukleáris fegyverek ellen, legalább hét országban. Talán Oroszország, Franciaország és Németország óvatlanul segítik Iránt hogy elérje célját, a nukleáris holokausztot?

Van aki valóban úgy gondolja , hogy a jelenleg Iránban kormányon lévő iszlám fanatikusok  nem használja nukleáris fegyvereiket (ha elkészülnek) Izrael, Amerika és a "keresztény" világ ellen? Hagee ügyesen bemutatja az okokat radikális iszlám és Izrael nem lakik békésen együtt.

Fest egy meggyőző képet arról, hogy miért keresztények támogatnia kell az Izrael Állam."Azok a nemzetek, akik csatlakoznak Isten célja kapnak áldásával. Azok, akik követik a politikát az ellenzék, hogy Isten célja megkapja a gyors és sever Isten ítélete korlátozás nélkül." - JOHN HAGEE

 


Henry Cloud: ISTEN TITKAI

A szerző üzenete: Talán azért veszed kézbe ezt a könyvet, mert olvastad Rhonda Byrne A Titok című könyvét, esetleg hallottál róla, vagy láttad a  TITOK c. filmet. Noha milliók találták rendkívül érdekesnek és izgalmasnak A Titok üzenetét, a könyv több kérdést is felvetett a keresztény hit követői körében.

Ezért jött létre az Isten titkai, amely felépítésében és tartalmában is nagyon hasonlít A Titokra, mégis teljesen más: azokon a spirituális elveken keresztül szemléli a témát, amelyek a Bibliában vannak lefektetve. Bár több ponton más nézetet vall - nem vitatkozik A Titokkal, sokkal inkább kiindulópontnak használja, hogy az abban felmerülő témákat egy más szempontból is górcső alá vegye.

A Titok alapelveinek megvitatása mellett olyan bizonyított spirituális igazságokat nyújt, amelyek segítik életünk gyakorlati működtetését. Hiszen mindannyian szeretnénk tudni, ki vagy mi is a vonzásnak nevezett erő valójában, hogyan működik, miként férkőzhetnénk a kegyeibe, és vajon van-e valamilyen neve... „

A könyv nagyon pozitív csalódás volt számomra. Cloud stílusa gördülékeny és élvezetes, alapelvei mentesek mindenféle demagóg és dogmatikus felhangtól, világnézete pedig koherens és értelmes. Ez egy olyan kötet, amit érdemes újra és újra elolvasni, mert kifejezetten érdekes és tanulságos." A lektor


Hírek

 • Minden nap itt az idő az imára!

 • INTERNET TV Adások
 • Bövölködés

  HÓSEÁS 4,6: Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy ismeret nélkül való (KJV).
  Az ismeret hitet teremt bennünk, a hit pedig változásokat hoz az életünkben. A Bibliánk kijelentett tudást szolgáltat számunkra. E tanítás célja, hogy mindannyiunk felett megtörje a szükség és a hiány szellemét. Azoknál fog ez megtörténni, akik figyelmeznek. Isten azt akarja, hogy a gyülekezeteink és a pásztoraink gyarapodóak legyenek, és ez nem lehetséges anélkül, hogy maguk a gyülekezet tagjai gyarapodásra ne lépnének. (bövebben Bővölködés oldalunkon)

 • Szeretet

  "Az Ige arra tanít, hogy úgy szeressük a felebarátunkat, mint saját magunkat. Csak azt tedd a felebarátoddal, amit szertnél, hogy veled tegyenek. Csak olyan dolgokat mondj másokról, amit szeretnél, hogy rólad is mondjanak. Amikor lehetőséged van, hogy segíts másokon, tedd meg, hogy szükséges időben neked is jöjjön a segítség. Oszd meg a szívedben lévő szeretetet, mert a szeretet csak megosztva tud hatalmasra növekedni." (bővebben  a Szeretet oldalunkon)

   


  Az egészségmegőrzés mindennapi teendői:

  Az EGÉSZSÉG Imája

Asztali nézet