KŐSZIKLA

GYÜLEKEZET

DUNAÚJVÁROSbal-galamb.gif

 
MENÜ

Emléklapok

emleklap.jpg

Keresztelési Emléklap

A keresztelkedés életünk nagy eseménye. Olyan nagy, hogy megváltoztatja a viszonyunkat a világhoz, gondolkodásunkat, cselekedeteinket, Jézushoz az Úrhoz rendeli.

Erről a nagy eseményről tanúskodik a gyülekezetünkben frissen bevezetett névre szóló emléklap, amelyet akár be is lehet kereteztetni. Ez a lap e nagy eseményen elmondott imáinkat is tartalmazza.

A szöveg és a gafikai tartalom a minta szerinti keretk között szabadon változtatható. A név és a gyülekezet beírási helye kézi váltuzatban is (...) készülhet

Merített papíron (is lehet)

Az emléklap anyaga különleges (igény esetén), kézzel készített merített papír, amelyet a könyvnyomtatás előtt már használtak. A kódexeket és az első bibliamásolatokat is ilyen papírra írták.

Normál esetben vastag fotópapír merített nyomattal (árfüggő)

Te is szeretnél ilyen emléklapot?

A egyházunk gyülekezeteinek (és más gyülekezeteknek is) felajánljuk a közreműködésünket, ha a tagjaiknak ilyen emléklapot szeretnének adni. A pásztorokat kérjük írjanak honlapunk levélcímére, igényükről, A továbbiakat levélben. Levélcímünk: koszikla.dunaujvaros@gmail.com

A tárgyban legyen az emléklaprendelés, keresztelési levél vagy jézus-arc, és a gyülekezet megnevezése.

Más egyházak esetén kérjük az flakner@gmail.com címre írjanak.

 


 

Jézus arcmás emléklap

Torínói lepelképről (emberi kéz nélkül) rekonstruált (bekeretezhető),
Jézus "arcmás" A/4 vagy A/5-es nagyságban,
meritett papíron, vagy vastag fotópapíron
(merített nyomattal).
Megrendelhető a webmesternél: flakner@gmail.com

 

fon: IKFISZ hal (eredeti kép)

A rekonstruált lepelképet - Jézus „arcmását”- számítógépes grafikai eljárással hozták létre, a  torinói lepelen látható viszonyítási pontok segítségével, emberkéz beavatkozása nélkül.

A lepelt , amely 4, 92 méter hosszú és 1,13 méter széles, lenvászonból készült, ún. "heringszálka" szövéssel a Keresztelő Szent János katedrálisban őrzik, az olaszországi Torinóban.

A hagyomány szerint ez a Lepel az a halotti kendő, amelybe Jézus testét tekerték, miután levették a keresztről. Az evangéliumokból kiderül, hogy Arimatheai József Jézus testét lepelbe csavarva helyezte el sírboltjában. Az 1898-as kiállítás ideje alatt Secondo Pia (Asti-ban élő ügyvéd) kapott felhatalmazást arra, hogy fényképeket készítsen a Lepelről. Nagyon meglepődött, s elképedve hőkölt hátra, amikor észrevette, hogy a fénykép negatívja valójában a pozitív kép (amit a valóságban láthatunk), amelyen egy ember nyugodt, békés, fenséges tekintetű arca, s teste látszódik. ...>>>bővebben

 

 

 

 

 

 

 


Hírek

 • Minden nap itt az idő az imára!

 • INTERNET TV Adások
 • Bövölködés

  HÓSEÁS 4,6: Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. Mivelhogy ismeret nélkül való (KJV).
  Az ismeret hitet teremt bennünk, a hit pedig változásokat hoz az életünkben. A Bibliánk kijelentett tudást szolgáltat számunkra. E tanítás célja, hogy mindannyiunk felett megtörje a szükség és a hiány szellemét. Azoknál fog ez megtörténni, akik figyelmeznek. Isten azt akarja, hogy a gyülekezeteink és a pásztoraink gyarapodóak legyenek, és ez nem lehetséges anélkül, hogy maguk a gyülekezet tagjai gyarapodásra ne lépnének. (bövebben Bővölködés oldalunkon)

 • Szeretet

  "Az Ige arra tanít, hogy úgy szeressük a felebarátunkat, mint saját magunkat. Csak azt tedd a felebarátoddal, amit szertnél, hogy veled tegyenek. Csak olyan dolgokat mondj másokról, amit szeretnél, hogy rólad is mondjanak. Amikor lehetőséged van, hogy segíts másokon, tedd meg, hogy szükséges időben neked is jöjjön a segítség. Oszd meg a szívedben lévő szeretetet, mert a szeretet csak megosztva tud hatalmasra növekedni." (bővebben  a Szeretet oldalunkon)

   


  Az egészségmegőrzés mindennapi teendői:

  Az EGÉSZSÉG Imája

Asztali nézet